Werkwijze

Uw bouwproject is een voortdurende zoektocht en we begrijpen dat u in het begin mogelijks met veel vragen zit. Daarom begeleiden we u door het volledige proces, vanaf het bezoek ter plaatse, het maken van een haalbaarheidsstudie, het formuleren van een concept, het opmaken van ontwerpen en bouwaanvraagplannen, het coördineren van diverse studies, tot aan het aanbesteden van de werken en het opvolgen van de uitvoering van het project. We zorgen ervoor dat er bij elke stap in het project een balans is tussen haalbaarheid, esthetiek en functionaliteit, waarbij uw smaak en wensen tot uiting komen. Daarnaast zullen er meerdere overlegmomenten plaatsvinden, zowel ter plaatse als op kantoor.

 

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek, waarbij we u de nodige houvast kunnen geven om de juiste vervolgstappen te nemen.

Kwaliteit


Bij ons kunt u ervan uitgaan dat we gedurende het hele project streven naar het leveren van kwaliteit. Dit ziet u terug in de eerste gesprekken, maar ook op de bouwplaats. Alle bouwpartners waarderen goed opgemaakte, duidelijke documenten die tijdig worden geleverd. We geven de voorkeur aan het opstellen van goede documenten boven het snel in elkaar zetten van iets waar we zelf niet tevreden over zijn. Hoewel een snelle schets op de werf of in de ontwerpfase zeer verhelderend kan zijn, is het essentieel om de meerwaarde van het eindresultaat te kunnen bereiken.

Een goede communicatie tussen de bouwheer en de architect is cruciaal. Samen realiseren we de dromen door ideeën te delen en moeilijkheden te bespreken om de energie in het project te behouden. Tijdens de jaren ervaring als architect hebben we een goede relatie opgebouwd met overheden, aannemers en andere actoren in het veld zodat men op een begripvolle manier benaderd kan worden.

Creativiteit


Elk project is uniek en de stijl van de projecten is visueel moeilijk onder één noemer samen te brengen, omdat ze er schijnbaar allemaal anders uitzien. Wat elk project gemeen heeft, is de uitgekiende lichtinval, de eerlijke materialisatie, respect voor het historische karakter, het verwijderen van onnodige toevoegingen, puurheid en eenvoud in volume en een functionele indeling, ongeacht de moeilijkheden die de panden met zich meebrengen. Authenticiteit in het resultaat en integriteit in de methode zijn sleutelbegrippen. Daarnaast is rust brengen onze missie.

Neutraliteit

De architect is een integer expert in het ontwerp- en bouwproces en combineert alle gegevens tot een samenhangend geheel. We spelen de rol van moderator, zelfs in de meest complexe situaties, zowel technisch, budgettair als emotioneel. Gezien alle uitdagingen dienen we als architect vanuit onze neutraliteit raad te geven en geen beïnvloeding te dulden van fabrikanten, aannemers, overheden of bouwheren maar alle aangebrachte informatie samen te brengen tot een coherent geheel.